Paardencoaching is een bijzondere manier van coachen waarbij paarden worden ingezet bij persoonlijke of teamvraagstukken . Paardencoaching is een bijzondere en inzichtgevende ervaring. Je gaat in paardencoaching niet op het paard zitten maar je hebt wel interactie met één of meerdere paarden in een veilige ruimte.

 Deze video geeft je een beeld van paardencoaching bij Kivik.

Paardencoaching heeft een aantal specifieke kenmerken die deze vorm van coaching zo doeltreffend maakt. Het coaching paard geeft directe en eerlijke feedback en heeft daarbij geen oordeel over wat wat je zelf als negatief of positief ervaart. Coaching paarden reageren op verzoening in je ziel, en dat gaat voorbij goed en kwaad.

Coachen met paarden is oplossingsgericht. Je leert heel snel in paardencoaching omdat je direct feedback krijgt als je iets verandert, je kan tijdens het coachen met paarden experimenteren met nieuwe inzichten of manieren om om te gaan met uitdagingen.

Paardencoaching 1.jpg

Doordat je werkt met coaching paarden kun je niet iets niet zien. Niets van belang blijft uit beeld. Het is zelfs zo dat paarden ook schijnen op te merken wat ontbreekt. Het is elke keer weer opmerkelijk om te zien hoe snel deelnemers aan onze coaching programma’s ,vaak onverwachts, bij de kern van hun vraagstuk komen.

Dat is wat onze coaching klanten keer op keer ervaren, je kan hun feedback hier lezen.

 Coaching paarden spiegelen je gedrag, je innerlijke toestand en je interacties.

Bovendien reageert het coaching paard niet alleen op jou als individu, maar op het gehele systeem waar jij deel van uitmaakt. De paarden nemen in de coaching sessies feilloos waar wanneer er iets verandert in de interacties tussen de deelnemers. Dat is wat paardencoaching zo interessant maakt voor coaching van groepen van mensen, zoals teambuilding of coaching leiderschap. Maar evengoed een familie, een koppel, een groep vrienden of andere organisaties zijn gebaat met paardencoaching .

Woorden schieten te kort om echt duidelijk te maken wat paardencoaching is. Je moet zelf de magie van het coachen met paarden ervaren om echt te begrijpen waar we het over hebben. 

We bieden je graag vrijblijvend deze  gelegenheid: kom naar ons  volgende kennismakings seminarie en ervaar aan den lijve wat het betekent geraakt te worden door een coaching paard.