Waarom werken we bij Kivik met paarden?

Wat maakt juist hen zo interessant voor coaching? Paarden zijn al meer dan 6000 jaar onze partners. Ze hebben onze oorlogen mee gevoerd, hebben als transportmiddel gediend en hebben onze velden omgeploegd. Nu zijn ze vrij om nieuwe horizonten van creativiteit met ons te verkennen.

Deze viervoeters met  hun gevoelige ziel zijn fantastische gidsen op uw weg naar vrijheid, voldoening, evenwicht en succes.

Welke eigenschappen  paarden zo’n boeiende partners maken?

Paardencoaching levert je directe en eerlijke feedback.

Voor een paard is wat gebeurt in een paarden workshop gewoon wat het is, het is niet goed of het is niet slecht, het is, er is geen oordeel in paarden communicatie. Paarden spiegelen. Het zijn sociale wezens, interacties en relaties zijn voor hen letterlijk van levensbelang. Ze zijn zeer gevoelig voor non-verbale communicatie en zullen tijdens de coaching op het meest subtiele signaal reageren, in het hier en nu. Deze reacties verschaffen ons, mensen, informatie, feedback over onze manieren van reageren en in het leven staan.Daardoor kun je de feedback die je tijdens het coachen met paarden van paard en coach krijgt ook echt ontvangen en er van leren.

Dit is een essentiële eigenschap van leiderschap: feedback als informatie kunnen ontvangen. Een vaardigheid die je in paarden coaching en communiceren met paarden ten volle kan oefenen.

 

Coachingpaard.jpg

Paardencoaching geeft snellere en betere resultaten

Na meer dan 25 jaren ervaring in coaching en therapie, waarvan nu bijna 10 jaar met paarden, kan ik met zekerheid stellen dat coaching n therapie met paarden veel sneller tot resultaten leidt dan gewone coaching. Het kost ons met onze paardencoaching een derde van de tijd om tot , ik kan zelfs niet zeggen dezelfde, maar betere resultaten te komen in vergelijking met enkel gesprekken.

 


In coaching met paarden worden taal, emotie en lichaam ingezet.

Deze elementen komen alle drie aan bod in een paarden workshop. Als deze 3 elementen worden aangesproken kan leren en verandering plaatsvinden. Van daaruit wordt betekenis gevormd. In therapie met paarden wordt je door paard en coach op deze 3 niveaus aangesproken.

Horse Assisted Coaching.jpg

We werken met wat er is, niet met het verhaal, in coaching met paarden.

We hebben allemaal ons verhaal, onze versie, onze interpretatie. Coaching paarden kennen je verhaal niet, ze gaan om met wat er is, met wat er effectief gebeurt tijdens de paarden workshop in het communiceren met paarden. Paarden spiegelen niet je verhaal, maar wat hier en nu gaande is. Daardoor komen we in deze vorm van paarden coaching veel sneller tot de essentie, tot wat echt een rol speelt, met andere woorden tot de kern van de zaak.

 

De essentie wordt levensgroot voor jou gezet in paardencoaching.

In een paarden workshop kan je er letterlijk en figuurlijk niet meer omheen: wat paarden spiegelen in de paarden communicatie is onontkoombaar en echt. Mensen hebben soms al andere vormen van coaching of therapie gehad en zeggen me vaak: “Ik weet het allemaal wel, maar er verandert niets”. Dat kan in therapie met paarden niet meer, je kan er niet meer omheen, je moet er iets mee doen in de interactie met de paarden, wil je letterlijk en figuurlijk de volgende stap kunnen zetten.

 

In coaching met paarden en therapie met paarden gaat het om ervaringsleren.

Je praat er niet over, je ervaart, je gaat in actie in een paarden workshop, en paarden spiegelen dat, en geven je antwoorden. In paardencoaching neem je die sprong in het diepe, in plaats van er alleen maar over te praten.

 

Paardencoaching haalt je uit je comfortzone.

Paard en coach dagen je in paardencoaching uit je comfortzone te verlaten. Coaching met paarden brengt je out of the box . We leren het meeste buiten onze comfortzone, volgens sommigen zelfs alleen daar. Onze coaching met paarden biedt je die gelegenheid ten volle.

 

 

Coachingpaard Bronté.JPG

Paardencoaching scherpt je intuitie aan

Paarden stellen hun reacties in een coaching worskhop intuïtief, zij reageren vanuit een “buikgevoel”. De vaardigheid om intuïtie te vertrouwen, te luisteren naar het “buikgevoel” heeft aan respect gewonnen. Meer en meer neurologische studies tonen immers aan dat de vaardigheid betekenis te geven aan informatie vanuit emotie of intuïtie leidt tot het nemen van goede en gegronde beslissingen. Paarden coaching heeft ons op dit vlak heel wat te leren.

 

Paardencoaching helpt je angsten overwinnen

Paarden zijn groot en krachtig. Ze trekken automatisch de aandacht. Door hun grootte en kracht kunnen ze behoorlijk imponeren bij het coachen, en vormen op die manier een natuurlijke gelegenheid om tijdens de coaching angst te overwinnen. Coaching activiteiten met de paarden vormen een prachtige metafoor voor andere uitdagende of intimiderende situaties in het “echte” leven.

Verneem van hen die het reeds ervaarden wat het voor hen betekende:klik hier

Lijkt paardencoaching wel iets voor jou te zijn, en wil je de mogelijkheden verder exploreren? Vraag dan hieronder een gesprek aan. Dan bekijken we samen verder of paardencoaching een match is voor wat je zoekt en wat de beste opties voor jou zijn.