Ervaringen van klanten

Getuigenissen over onze coaching

Wij kunnen je wel vertellen dat coaching met paarden een fantastische ervaring is en verrassende oplossingen biedt voor jouw uitdagingen, maar geloof je ons wel?  Hieronder vind je de getuigenissen van een aantal mensen die onze coaching hebben meegemaakt. Kijk zelf maar:

In naam van het alle coachen en het instituut willen wij jullie bedanken voor de fijne en vooral leerrijke dag die wij hebben mogen beleven.
De passie, de gedrevenheid, de deskundigheid die jullie uitstralen is geweldig. 
Schitterend is het om te zien hoe jullie de dingen aanpakken, hoe jullie de werkpunten zien, benoemen en erop inspelen.
Ik ben ervan overtuigd dat deze dag een bijzondere meerwaarde is voor de groei van individuele coachen maar ook voor de groei, de communicatie, de spirit van het team.

Dank je, dank je, dank je.
Bart Verhoeven, Carl Van de Velde instituut

 Ik had mijn team een gezamelijke opdracht gegeven, een hele tijd voor onze teambuilding dag bij jullie. Ik kreeg geen enkel resultaat binnen. Drie werkdagen na onze paardencoaching dag bij jullie lag het resultaat af op mijn bureau. Van teambuidling gesproken…
Frederik  

We kijken allemaal terug naar een interessante en inderdaad intense dag. Ik wil je nogmaals bedanken voor de manier waarop jullie voor iedereen ruimte hebt gecreëerd om open te zijn.
Martine
Vlerick Business  School

Paarden, een almachtig symbool van vrijheid. En ze jaagden mij als volwassene schrik aan, als kind en tiener had ik een goede band met paarden. Toen ik startte aan de coaching Mastering Wellbeing was ik onzeker, fysiek doodop, emotioneel uitgeput en spiritueel het noorden kwijt.
Elke sessie opnieuw kwam de essentie naar boven, het theoretisch kader aangevuld met paardelijk en menselijk inzicht brachten me waar ik nu sta. Energiek, levenslustig en vooral uitkijkend naar wat morgen gaat brengen. Het leven is (weer) mooi. Het besef dat je enkel jezelf kan en mag zijn is zo bevrijdend, de paarden aanvaarden je compleet met al je kantjes en angsten als je je ware zelf toont.
Zo dankbaar dat jullie op mijn pad zijn gekomen, vanuit het diepste uit mijn hart: danke Annemieke, Bettina, en de beste paarden ooit!
Carmen

ik ben nog altijd ondersteboven van de ongelooflijke ervaring van vandaag. ik hoop dat je beseft dat je op jouw bijzondere manier en met je eigen aanpak echt wel het verschil kunt maken voor mensen die het even moeilijk hebben. Ik dacht in een tunnel te zitten zonder einde, zonder een sprankeltje licht… dankzij de sessies en met behulp van de paarden en jouw to-the-point-analyses zijn we naar het einde van de tunnel aan het geraken en toen….toen was er licht :) :) :) van harte dank - je mag terecht fier zijn op jouw werk.
Annick

De impact was enorm! Er werd mij op een zachtaardige maar duidelijke manier, zowel door jou als door Phebus en Bronte, een grote spiegel voor gehouden, en bij ieder bezoek ging ik compleet onder de indruk naar huis. Ik stapte in de auto met een positief gevoel over mezelf, vol verwondering en fascinatie voor hun pracht, gevoeligheid en intelligentie en de invloed die dat op mij had. Coaching met jou en je prachtige paarden is één van de meeste verrijkende en fascinerende dingen waar ik ooit deel van was. Inderdaad een ware ontdekkingsreis naar mezelf. Ik dank je daarvoor.
Heidi

Ik vond het een heel aangename ervaring. De paarden maken bepaalde dingen in je los waar je het bestaan niet van vermoede. Heel raar! De sfeer binnen de groep was fantastisch, en ik voelde mij in een ‘veilige’ omgeving om gevoelige zaken te vertellen. De vijf sessies waren heel vlug voorbij. Ik keek er elke keer uit naar de volgende sessie, nieuwsgierig om te weten wat er deze keer weer zou gebeuren. Het was precies elke keer op reis vertrekken om dan met nieuwe ervaringen thuis te komen. Echt plezant!
Sara

Annemieken, echt bedankt ook voor ALLES. Ik heb dankzij u en Betina en de paarden echt al een zot parcours kunnen afleggen. Ben jullie daar eeuwig dankbaar voor!
Steffi

Heel blij dat ik het programma Mastering Well-Being heb gevolgd.
Voel me sterker, heb een stevigere basis ,... het lukt me ook om duidelijker te communiceren 
Heb het het gevoel dat er een deur is geopend. Dankbaar . Lieve groet
Deborah

Paardencoaching 5.jpg

Ik heb het Mastering Wellbeing programma doorlopen. Ik voel me goed en gelukkig. Ik heb het gevoel weer te kunnen geven, waardoor je ook krijgt. Je wordt hier gestimuleerd om tot jezelf komen, door de coaching van jou en de paarden heb ik daar echt werk van gemaakt. Het proces wordt in gang gezet, en niet alleen dat, je bent ook echt. Je kunt niet loochenen. En dat is altijd al mijn missie geweest, de reden van mijn bestaan. Ik ben blij dat ik dat heb teruggevonden. Door ziekte en het overlijden van mijn echtgenoot is dat allemaal nog duidelijker geworden. Hij was een blij mens, een genieter. Nu kan ik dat ook ervaren. Daarom ben ik heel blij dat ik jou heb leren kennen en hier terecht ben gekomen. Het is een diepgaand proces, dit gaat heel diep.
Kaat

6 maand geleden viel ik in een zwart gat, een uitzichtloos leven, met veel verdriet en angst. Verdriet om het verlies van mijn mama, ze was er niet meer en kwam ook nooit meer terug. Hoe ga je hiermee om?
Ik was een wrak, psychisch, maar ook lichamelijk, mijn lichaam deed pijn. 
Toen kwam ik bij Annemieken terecht. Haar enthousiasme, maar vooral haar rust die ze uitstraalt, bracht me stilaan het vertrouwen in mezelf, in het leven, terug. Beetje bij beetje kreeg ik meer energie, zin om te leven en vooral de kracht om door te gaan. Na de eerste sessie was de lichamelijke pijn al verdwenen. Ik was binnengekomen als een wrak en naar buiten gelopen op wolkjes, ongelooflijk! 
Tot we aan het element “verdriet” kwamen. Ik moest ooit mijn verdriet kunnen loslaten, het een plaats kunnen geven. Marisha heeft met hierbij geholpen, heel liefdevol. Het gevoel was fenomenaal, niet te omschrijven. Alle verdriet en pijn om het verlies werden door een omhelzing met Marisha als het ware door haar opgeslorpt. Ik voelde een immense kracht die me vertelde dat ik zonder mijn mama ook gelukkig kon zijn. Die kracht gaf Marisha mij. Alle emoties kwamen bij me los, ik voelde dat het tijd was, tijd om los te laten, ik voelde letterlijk het verdriet uit me wegglijden, er kwam plaats voor intens geluk, want dat voelde ik ook op dat ogenblik. 
Vandaag voel ik me super, de paardencoaching zit er op voor mij. Ik voel me ongelooflijk sterk en wil elke uitdaging aangaan, dankzij de kracht van het paardenteam, maar vooral door de kracht, de energie, de rust en de eindeloze tips die Annemieken mij heeft meegegeven. 
Ik ben eindelijk de persoon die ik altijd al wilde zijn: vrij, gelukkig en vol energie! Wat een supergevoel! Ik leef hier, en vooral NU. Een warme, welgemeende dank aan Annemieken, Marisha en Agape, want dankzij haar weet ik dat ik sterk sta ik het leven! 

YES I CAN 
Miren

Paardencoaching 6.jpg

De paardentherapie heeft me doen loskomen van het cognitieve en terug in contact gebracht met mijn lichaam als ankerpunt, met een “weten in mijn lichaam” in plaats van een “weten in gedachten”. Wat een wereld van verschil! Het heeft me harmonie en rust gebracht. In het contact met de paarden kwamen ook andere aspecten van mezelf naar voren. Sommige zaken wist ik al, bijvoorbeeld mijn faalangst bij confrontatie met een opdracht met de paarden. Andere zaken waren “nieuw” voor mij in die zin dat ik me er niet in die mate bewust van was tot ik het zag gebeuren in de interactie met de paarden. Het contact met de paarden, en zeker ook de gesprekken met de coach, hebben me terug op “het juiste spoor” gezet.
Edith

Ik vond het heel fijn je te leren kennen, onze babbel zindert nog na en brengt me steeds meer inzichten. Vooral het gevoel hoe ik plots altijd maar dichter en sneller bij mezelf kom en in mijn kracht kan blijven, en steeds meer kan kiezen voor wat ik belangrijk vind en de rest kan buitenhouden... Oef zeg heb ik zo lang naar verlangd.....
Glenny

Ik was vorige vrijdag getuige en ervaar elk moment effect van de interactie met de paarden en jouw feedback als coach …… blijf dicht bij jezelf en ja… ik voel/ beleef het. Ik heb prive ( met vertrek Luna ) een gerust gevoel, we hebben fijne momenten samen en hebben ook allebei onze activiteiten, ook al komt het “afscheid” dichterbij, we kruisen elkaar, blijven dicht bij elkaar, onvoorwaardelijk verbonden. Mooi ! Ook professioneel, ervaar ik elk moment , blijf bij je zelf en volg de uitgezette lijn, vooral van waarden en communicatie, de rest volgt en kan ik flexibel inspelen op wat zich aandient, steeds verrassend ! Heel erg motiverend ! Van harte bedankt !
Hilde

De paardencoaching sessies bij KIVIK hebben me enorm veel deugd gedaan. Je leert op een andere manier naar jezelf kijken, zonder te hoeven vrezen voor iemands oordeel, want het zijn de paarden zelf die feedback geven. Ook zien hoe ze met elkaar (de paarden) omgaan in de kudde is boeiend, bijvoorbeeld hoe ze na een kleine geschil, gewoon terug gaan grazen en alles terug loslaten… Dat samen met de begeleiding, maakt dat je eigen pad helderder wordt en je zelf gemakkelijker keuzes kan maken.Het geheel is zeer kwalitatief neergezet en in een mooie en verzorgde omgeving. Een absolute aanrader voor eigenlijk iedereen die graag eens wil stilstaan bij zichzelf/het leven, om daardoor terug vooruit/verder te kunnen gaan.
Sarah

Er gebeurt inderdaad erg veel nu met me, ik weet niet waar te beginnen ...ik heb het gevoel dat als ik 3 maanden onafgebroken praat: ik nog niet uitgepraat ben. Ik zit op een rollercoaster ..... : zalig voelen / verdriet / verzet ....soms is alles warrig en dan weer klaar helder. Met een constante aanwezige: “ focus ”... die is erg duidelijk, ik weet wat ik wil en ik ga ervoor. De (her) ontmoeting met mezelf is een reis die alsmaar interessanter wordt en waar “uitstappen” geen optie meer is. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen hoe dankbaar ik ben. Dank je,  Annemieken.
Marie-Paul

Joyce in een onderonsje met Phebus

Joyce in een onderonsje met Phebus

Gisteren ben ik bij de paarden geweest. Dat is een cadeautje wat ik mezelf elke maand geef. De personen die dicht bij me staan weten wat ik bij de paarden ga doen. Toch blijft het moeilijk om uit te leggen wat het contact met de paarden precies met me doet. Je moet het zien en ervaren om het volledig te begrijpen.
Twee jaar geleden klopte ik bij Annemieken aan omdat ik hulp zocht. Mijn batterijen waren helemaal leeg. Al snel bleek dat ik een burn out had. Ik ben samen met Annemieken en de paarden aan de slag gegaan om mezelf weer terug te vinden. Ik had geen enkele ervaring met paarden maar voelde mij meteen op mijn gemak. Ik snapte in het begin niet precies wat de bedoeling van mijn oefeningen met de paarden waren. Maar gaande weg werd het me duidelijk dat zij me telkens weer daar tegemoet kwamen waar ik vast zat.
De eerste paar keer lukten de oefeningen af en toe niet goed. Ik focuste te veel op de taak. Was helemaal niet in contact met mezelf en de omgeving laat staan dat ik duidelijk aangaf wat ik nu precies van het paard verlangde. Dat was één van mijn eerste lessen, focus. Ik kan dat heel goed maar vergeet dan wel mezelf en al de rest. Het heeft me geleerd om alles beter in perspectief te plaatsen en mezelf niet te verliezen in 1 probleem of obstakel. En ik geniet ook veel meer van de kleine, fijne dingen in het leven.
Uiteindelijk heb ik ook geleerd dat het niet belangrijk is of een oefening nu wel lukt of niet. Meestal leer je meer wanneer het mislukt omdat je dan actief opzoek gaat in jezelf waar je net blokkeerde. Toen ik een oefening kreeg over grenzen liet ik Phebus gewoon bovenop mijn voeten staan. Hoe duidelijker kan het zijn? Ik had helemaal mijn grens niet duidelijk aangegeven vanuit de angst de andere te kwetsen of af te wijzen.Toen ik de oefening opnieuw deed en daarbij Phebus zelfs letterlijk moest wegduwen, kreeg ik daar veel respect van hem voor terug en werd mijn persoonlijke ruimte gerespecteerd. Die ervaring helpt me om in de dagelijkse realiteit ook duidelijker mijn grenzen aan te geven.
Ik weet nu hoe het letterlijk voelt om in je ‘kracht’ te staan en van daaruit leiderschap te geven. Duidelijk te zijn over mijn noden en wensen en dat te communiceren. Gisteren was ik weer getuige van kleine wondertjes. Ondertussen maak ik deel uit van de verdiepingsgroep met 3 andere ongelofelijk fijne dames met elk onze eigen uitdagingen. Het is fantastisch om te zien hoe bij identiek dezelfde oefening Bronté anders reageerde en precies aanvoelde wat de persoon nodig had en net die spiegel voorhield om dat element aan te pakken wat ons weer verder helpt. Ik kijk alweer uit naar onze volgende bijeenkomst!
Karen

Het coachings werk door jou en de fantastische paarden familie is bijna met geen woorden te beschrijven. Jullie hielpen mij bij het terug vinden van mezelf ,het geluk in het leven, het terug openbloeien, het lichaam rust geven maar dit steeds met oog voor zelfzorg en respect. Want daar ben ik nu meer dan ooit van overtuigd zonder zelfzorg loopt het fout. Je bent een persoon waar ik  steeds mezelf  mocht zijn, waar ik mijn gevoelens met of zonder traan mocht laten zijn wat ze waren, steeds een luisterende oor vond, en een stem die raad gaf.  En dit samen maakt van jou een ongelofelijke coach.
Annemie 

Ik ben heel erg veranderd na de coaching en het was nodig, ik zat muurvast. Voor mij wordt tijdens de workshops een essentieel aspect van je zijn betrokken dat je door heel hard nadenken en analyseren niet kan bereiken. Integendeel, hoe harder je nadenkt hoe verder je van huis bent. Ver dat ik was :-) . Annemieken is eerlijk en heel oprecht en je kan haar effectief altijd mailen met vragen, wat ik erg geapprecieerd heb. Het programma doet meer dan je oplappen, ik leerde bv. ook mijn eigen handvatten te maken om verder te gaan en te blijven groeien. De investering meer dan waard, ik zou de beslissing om mee te doen duizend keer opnieuw nemen.
Katrijn

Zeg nooit…’t is maar een paard.
Alles was zoek, alleen tranen en verdriet. Kivik als wanhoopsalternatief voor een koppige weigering aan de pillendraaimolen.
Stap na stap hebben de paarden mij geconfronteerd met heden en verleden.Emotioneel raakten ze hele diepe snaren en met de subtiele coaching van Annemieken werd dit elke keer weer de aanzet tot een nieuw verwerkingsproces. Uiteindelijk hebben alle workshops wezenlijk hun bijdrage geleverd om te maken dat ik langs een ontzettend verrijkende weg weer voeling heb gekregen met mijn authentieke zijn.
Het contact en de oefeningen met deze wonderlijke spiegels van de ziel blijven hangen en betekenen een continue steun om mijn eigen eerlijke kracht bewust te leren gebruiken.
Ik ben ontzettend dankbaar dat Kivik per toeval op mijn weg is gekomen, dankbaar voor de professionele begeleiding van Annemieken, dankbaar voor he verrijkend samenzijn met de collegae deelnemers en blijvend dankbaar voor de input van die prachtige dieren.
Zeg dus nooit…’t is maar een paard…
Lieve 

Razend bedankt voor de zeer leerrijke sessie mbt emoties. confronterend en stof tot veel nadenken
Didier

Annemieken, Dank zij jouw inzicht en luistervaardigheid is de donkere wolk weggetrokken, ik mag er zijn ! Het lichtje in de verte is terug en ik mag verderstappen ... Rule nr 5 hou ik in mijn achterhoofd ... Wree bedankt en tot later
Bart

 Je spiegeling en jouw niet-oordelende, meesterlijke duidingen waren voor mij een ware revelatie en heling van de ziel. Je was een toonbeeld van 'alleen maar zijn'!, 'gewoon aanwezig zijn' ! Ik voelde me enorm gedragen door de andere leden van de groep waardoor ik de confrontatie kon verdragen en niet de neiging had om weg te lopen zoals de vorige keer. Ik had het gevoel erbij te horen, geholpen te worden en te helpen met behoud van mijn eigen grenzen. Woorden zijn ontoereikend om geheel te kunnen uitdrukken wat ik voel, daarom alleen maar : Dank je wel !
Maria

 

Bettina met Phebus

Bettina met Phebus

Waw !
What a powerful training !
From theory to practice,
From the co-active working,
From the great coach and trainer you are,
From the coachees of the different workshops I participated,
From your amazing médiators : horses, dogs and even the pussy cats,
From all the discussions and exchanges we had ,
From your sharings and the ones from Pirjo,
From your generosity and the one from your Family,
From your authenticity...
I learned so much about HAC and about myself!
The training is over but it is not an end as it is an unending and continuous process!
A new page is open !
Thanks a million !
Bettina

It was a great pleasure to work with Annemieken thanks to her professionalism, enthusiasm and relaxed attitude. She has good people skills & instincts.
Rares  

One thing for certain, your presence in any group or in any endeavor, is a blessing and a gift to those involved. You have such a quiet, humble wisdom and you carry such great power. You are truly a healer....in a world where most believe they are well....but more and more are shifting to higher awarenesses and seeing life/existence very differently. So much is happening, but I just want to briefly share because it is all about being the wonderful, intelligent, talented, intuitive Soul YOU are and want to manifest in this world.I hope this expresses how deeply I respect you and love you....and how very much you have to share with the world!!!!
Susan C.

I personnally witness how useful our sessions have been for me. I feel that I have learned so much already now. So many things have become clearer to me and so easily. It is quite amazing.
Pirjo K.

Ik heb geleerd, gevoeld! dat je jezelf niet echt kan verliezen. Wanneer dat speciale moment aanbreekt dat je contact legt met het paard, wanneer je in die donkere ogen kijkt en jezelf tegenkomt doet het paard je eraan herinneren dat je diepe ik er altijd is, diep begraven onder het puin van een stevige aardbeving; de diagnose, de ziekte, de dagelijkse beslommeringen ,... Een rustgevend gevoel! Kortom ik heb terug leren genieten!
Joyce

Waar ik er vroeger van overtuigd was dat ik me niet kon uitdrukken, dat ik niet kon praten, zeg ik nu de dingen zoals ik ze zie en voel, . Dat wordt geapprecieerd. Ik voel me op alle vlakken groeien en meer gewaardeerd. Ik hoef en wil me niet meer bewijzen of verantwoorden. Ik geloof nu in mezelf, in mijn talenten, mijn kwaliteiten. Ik had nooit geloofd dat dit kon, dat er nog zoveel in mij zat dat ik niet kende. Ik heb nog nooit zo'n moeilijk jaar gehad, en nog nooit een jaar gehad waarin ik zoveel over mezelf heb geleerd. 
Annick

We horen ook graag van jou wat jij van onze coaching vindt! Laat het ons weten: annemieken@kivik.eu

We staan ook voor jou klaar: vraag jouw verkennend coaching gesprek  hier aan:

Aanvraag coaching gesprek