Ons coaching team bestaat uit viervoeters met een gevoelige ziel die 500kg en meer wegen: coaching paarden

Paarden zijn al meer dan 6000 jaar onze partners. Ze hebben onze oorlogen mee gevoerd, hebben als transportmiddel gediend en hebben onze velden omgeploegd. Nu zijn ze vrij om nieuwe horizonten van creativiteit met ons te verkennen en onze gids te zijn als coaching partners. 

Coaching paarden zijn meesters in het spel van verbinding, leiderschap en emotionele intelligentie. Ze leven in het hier en nu, zijn vrij van oordeel en gebruiken hun oersterke intuïtie elke dag opnieuw tijdens de coaching om ons te helpen , om sterk en veerkrachtig te worden in datgene wat we écht nodig hebben. 

Met trots stel ik u ons coaching team voor:

Paardencoach-Perlina.jpg

Personal coach Perlina

1m70 hoog, oersterk, en veel pit. Een stoere bolster, deze alfa merrie. Ze is zo’n beetje van alle markten thuis, en van geen kleintje vervaard. Je moet  goed weten wat je wil als  je haar leidt, in leadership coaching is ze de beste personal coach ever.

Dit Belgische warmbloed coaching paard heeft veel liefde te geven aan wie haar eerlijk en met zachtheid behandelt.


Paardencoach%252BBront%2525C3%2525A9.jpg

Personal Coach Bronté

Bronté is een grote KWPN (koninklijk warmbloed paard Nederland) merrie, met een élégance en uitstraling om U tegen te zeggen. Deze karaktervolle dame weet wat ze wil. Ze is zeer gevoelig en behoedzaam in de coaching. Ik heb haar ooit gekocht als rijpaard, het was liefde op het eerste gezicht. Wat bleek? Ze is het ergste rijpaard ooit, maar coaching kan ze als de beste. Het lijkt haar bestemming te zijn mensen te coachen, zo natuurlijk gebeurt het coaching. Elke keer opnieuw weet ze heel subtiel exact de boodschap door te geven die mensen op dat ogenblik nodig hebben.


Paardencoach+Phebus.jpg

Personal Coach Phebus

Deze ruin is een zeer respectvol en gevoelig coachingpaard. Phebus is een Franse draver, en heeft nog meegerend in het wereldberoemde Franse Vincennes. Hij vraagt respect, en als hij dat krijgt zal hij je ook respect ook geven. Hij is graag bij mensen, maar heeft zo zijn grenzen. Coaching is zijn passie, als coaching paard heeft hij je heel wat te leren, zeker als het over grenzen stellen gaat en de ruimte durven innemen die je nodig hebt.

 

Als enige man in het gezelschap wil  hij af en toe al eens de show stelen. 


Paardencoach+Marisha.jpg

Personal Coach Marisha

Dit coaching paard is een mooie anglo-arabier. Ze staat haar mannetje, ondanks (of misschien zeg ik beter door) het feit dat ze een kreupel voorbeen heeft. Ze is als coaching paard bij ons gekomen omdat ze zo sociaal en warmhartig is. Ze heeft zelfvertrouwen en is heel verstandig. Deze merrie straalt tegelijkertijd zachtheid en kracht uit. Ze geniet van het contact en de interactie met mensen tijdens coaching en wil heel graag haar wijsheid delen met wie voor haar open staan.  


Agape.jpg

Personal Coach Agape

Haar naam betekent onvoorwaardelijke liefde, dit coaching paard is ook echt de vriend van iedereen, altijd klaar om samen iets leuks te gaan doen. Speels, open, temperamentvol (je bent een arabier of je bent het niet),ondeugend en uiterst gevoelig. Zij is als enige bij ons geboren, ze is de dochter van Marisha en heeft diezelfde zachte kracht in zich die haar zo sterk maakt in coaching.


Paardencoach%2BAngel.jpg

Personal Coach Angel

 In Memoriam

Een en al aarde was ze, dit paardje. Met haar 110cm hoog en haar witte hartje op haar voorhoofd was ze een vertederend coaching paard. Onverstoorbaar, zacht en 100% betrouwbaar, een rotsje in de branding. Ze heeft menig kind een hart voor paarden gegeven, ze heeft een kast vol bekers voor haar jonge ruiters verzameld. In haar coaching carrière heeft ze velen geïnspireerd en ondersteund in hun zoektocht naar zichzelf.

We hebben tot ons groot verdriet tijdens de donkerste nacht van 2017 afscheid van haar moeten nemen. Ze was 29 jaar oud. Haar spirit blijft ons inspireren, ze leeft voor altijd in ons hart.

Dank je, Angel.


Annemieken+Van+Reepingen+met+Phebus.jpg

Annemieken Van Reepingen: Arts en psychologe met een visie 

” Ik heb twee passies: paarden en mensen. De combinatie van beide levert een krachtige mix die mijn leven heeft veranderd. Ik wil de wereld laten meegenieten van deze bron van wijsheid via mijn coaching. Mijn missie is: zoveel mogelijk mensen en organisaties inspireren met de hulp van mijn viervoetige medecoachen, authentiek te zijn, om zo samen van deze wereld een plaats vol harmonie, vrijheid en respect te maken.”

 Annemieken  studeerde in 1988 af als master in de klinische psychologie aan de universiteit van Leuven. In 1996 studeerde ze af als huisarts aan dezelfde universiteit. Ze volgde diverse opleidingen in het werken en coachen met paarden. Nog meer details hierover vind je hier.

 Zij werkte in diverse settings binnen de gezondheidszorg en beschikt over ruim 25 jaar ervaring op vlak van coaching, therapie en geneeskunde.

 Ze heeft een bijzondere expertise in preventie en behandeling van burnout. Leiderschapstraining is haar passie.  Met haar frisse kijk en out of the box denken brengt ze vaak via paardencoaching een totaal nieuw en inspirerend perspectief.

 Sinds 1996 is ze werkzaam als huisarts en therapeut in een eigen praktijk. In 2009 stichtte ze KIVIK.