Bij Kivik, expert in paardencoaching, geloven we sterk in de helende kracht van een mens in balans. Een helende kracht zowel voor jezelf als voor je omgeving. Onze missie is dan ook om deze balans en kracht voor zoveel mogelijk mensen realiteit te maken. Dit doen we door middel van het HEALing Coach project, een project dat paardencoaching integreert in de gezondheidszorg.

Coachen in de zorg via het HEALing Coach Project

Kivik maakt deel uit van een internationaal netwerk. In dit kader lanceren we het HEALing Coach Project Dit project staat voor Health by Equine Assisted Learning en wil via paardencoaching de gezondheidszorg ondersteunen in al zijn facetten. Met een arts als zaakvoerder bij Kivik is dit een context die ons nauw aan het hart ligt en waar we thuis in zijn. Het doel is om concrete diensten aan te bieden die de samenwerking tussen de zorgverleners ondersteunen en optimaliseren, die de communicatie tussen zorgverleners en patiënten bevorderen én die ook de psychische draagkracht van zowel hulpverleners als patiënten verbeteren. In wat volgt vertellen we meer over dit project en over paardencoaching in het algemeen.

Paardencoaching in gezondheidszorg.jpg

Om onze doelstellingen te realiseren bieden we verschillende diensten aan. Het programma Healthy Teams is een ondersteuning van de teams in de gezondheidszorg. Deze mensen worden elk dag geconfronteerd met emotioneel zwaar belastende omstandigheden. Bovendien is de structuur binnen de gezondheidszorgorganisaties zeer specifiek. Door middel van paardencoaching willen we hen inspirerenmotiveren en ondersteunen. Healthy Leaders, is een training programma voor teamleiders binnen de zorginstellingen. Een team kan immers maar goed functioneren wanneer het geleid wordt door een efficiënte leider.

De meerwaarde van paardencoaching en het HEALing Coach Project

In een meer en meer technologische en specialistische medische wereld is er steeds meer vervreemding. Vervreemding tussen mensen, maar ook vervreemding ten opzichte van zichzelf. De tijdsdruk wordt groter, de gezondheidsinstellingen staan meer en meer onder druk. Spanningen, stresssyndromen, burn-outs enzovoort zijn geen uitzondering. In het HEALing Coach Project ligt de nadruk op connectie, communicatie en efficiëntie. We pakken de uitdagingen voor alle spelers binnen de gezondheidszorg systematisch aan, op zo'n manier dat alle partijen er baat bij hebben. Waarom we dit doen aan de hand van paardencoaching? Omdat paarden sociale wezens zijn voor wie interacties en relaties letterlijk van levensbelang zijn. Ze geven directe en eerlijke feedback. Door middel van hun reacties tijdens de paardencoaching dringen we onmiddellijk door naar de essentie van de zaak, we verliezen geen tijd met zaken die er niet toe doen. We werken oplossingsgericht en ervaringsgericht, waardoor wat tijdens de trainingdagen aan bod komt onmiddellijk zijn vertaling vindt op de werkvloer en beklijft.

Paardencoaching vormt een prachtige metafoor voor uitdagende of intimiderende situaties in het “echte” leven. Paarden zijn fantastische gidsen op weg naar efficiënte samenwerking, evenwicht en succes. Voor ons een reden om hen te integreren in ons doel naar het creëren van een gezonde balans bij de verschillende partners in de gezondheidszorg. Met een arts aan het hoofd van Kivik hoeft het nauwelijks verwondering te wekken dat we deze sector tot ons speciaal vakgebied hebben gemaakt. Wil je graag meer weten over het HEALing Coach Project of over paardencoaching in het algemeen? Klik dan even door naar wat we concreet bieden hieronder. Heb je specifieke vragen, twijfel dan niet om ons te contacteren.