Coachen met paarden

Binnen de gezondheidszorg is een goed functionerend team letterlijk van levensbelang. Om dit te bereiken heeft een team een gedreven leider nodig, die gerespecteerd wordt en ondersteuning kan bieden. Artsen hebben een directieve taak binnen de teams werkzaam in de gezondheidszorg. Zij hebben bij het uitoefenen van hun beroep sowieso een grote verantwoordelijkheid en staan in leiderschap. Daarom ontwikkelden we binnen het HEALing Coach Project het seminarie Healthy Doctors waarbij we artsen leiderschapscoaching aanbieden met de hulp van paarden. In wat volgt lees je meer over de doelgroep van deze workshops, de objectieven en de meerwaarde van het coachen met paarden.

Voor wie is deze workshop coachen met paarden bedoeld?

Binnen het HEALing Coach Project zijn er diverse programma’s voor mensen die deel uitmaken van de gezondheidszorg. De workshop Healthy Doctors is er specifiek voor artsen, voor dokters die zich overstelpt voelen door administratieve taken, de hoge eisen inherent aan de job en de eisen van patiënten. Bovenop hun eigen taken werken ze samen met andere spelers binnen de gezondheidszorg en nemen vaak een leidinggevende rol op.

De objectieven van Healthy Doctors

dokter-coaching.jpg

Een belangrijkste objectief van deze workshop is om artsen in hun leiderschap te helpen groeien, met een betere zelfzorg, een nog betere zorg voor hun patiënten en een betere samenwerking tot gevolg. Door hen gericht te coachen met paarden willen we hen helpen een goede work-life balans te vinden, conflicten constructief op te lossen, nuttiger gebruik te maken van de patiëntentijd. Door het coachen met paarden leren we hen om empathie, goede relaties en integriteit te koesteren. Het coachen met paarden biedt hen de mogelijkheid om zichzelf op een geheel nieuw niveau te leren kennen. We halen belangrijke aandachtspunten aan, geven interessante tools mee, gaan discussies aan en delen fijne ervaringen.

Coachen met paarden, een directe manier van coaching

Waarom we coachen met paarden? Omdat dit een zeer effectieve manier is om meer inzicht te krijgen in de manier waarop je omgaat met jezelf en anderen, ook de patronen die je subbewust ervaart en hanteert. Paarden staan er namelijk om bekend dat zij zowel de binnenkant als de buitenkant weerspiegelen van de persoon waarmee ze in contact staan, alsook wat er in interacties tussen mensen gaande is. Je zal ontdekken wat werkt en wat niet werkt door middel van paardencoaching. Door je te laten coachen met paarden ontdek je wat er écht in je leeft en leer je ook hoe je hieraan kan werken. Het is bovendien de perfecte manier om burn-outs te voorkomen. Uiteraard staat paardencoach Dr.Annemieken Van Reepingen je bij tijdens het seminarie, om de reacties van de paarden correct te vertalen.

Coachen met paarden voor verschillende doelgroepen

Het HEALing Coach Project werd gelanceerd door Kivik in samenwerking met Courageously REAL, in de VS. Het doel van dit project is om alle partners binnen de gezondheidszorg, dit wil zeggen zowel de zorgverleners, de zorginstituten als de patiënten, te empoweren door hen te coachen met paarden. Een van de specifieke programma’s is deze workshop Healthy Doctors .