• Respect

 • Vrijheid

 • Jezelf zijn zonder schuldgevoel of maskers...

 • Innerlijke rust

 • Zelfvertrouwen

 • Energie  Een droom?
  Ja, maar wel één die je werkelijkheid kan maken dankzij onze paardencoaching.

Voor wie is paarden therapie?

Lijd je aan burn-out of depressie? Maak  je een trauma mee of heb je er één meegemaakt in het verleden? Is je gezondheid in gevaar? Als ervaren arts, psychologe en coach heeft Dr.Annemieken Van Reepingen expertise in al deze gebieden.
Iedereen die als persoon wil groeien is aan het goede adres bij onze therapie paarden.

Wil je gelukkiger worden en meer succes hebben? Paarden therapie zorgt voor de juiste weg. 
Wil je je gezondheid verbeteren? Dan is Dr. Annnemieken Van Reepingen als arts de aangewezen persoon om je te helpen.

Ben je op zoek naar innerlijke rust? Onze coaching paarden zijn meesters in innerlijke rust en staan klaar om je te begeleiden.
Wil je meer tijd en ruimte voor jezelf? Zou je wel eens meer nee willen zeggen? In paarden therapie vind je dé manier om die ruimte voor jezelf te creëren.
Wil je meer zelfvertrouwen? Wil je je eigen leven leiden, in plaats van geleefd te worden? De therapie paarden spiegelen wat je ontbreekt en tonen je hoe je leiderschap krijgt over je eigen leven. 

Je goed voelen in je vel, genieten en voluit leven: het wordt mogelijk gemaakt voor jou in onze paarden therapie.

Hoe werkt paarden therapie?

Uit de praktijk blijkt dat enkel praten (verbale therapieën) minder goede of enkel tijdelijke resultaten geeft. Deze ervaringsgerichte coaching met paarden biedt de oplossing. De successen die wij met deze paardencoaching behalen zijn verbazingwekkend. Deze paarden therapie bied je blijvende resultaten op korte termijn.

Al doende jezelf ontmoeten en het beste uit jezelf en anderen halen, dat is wat je kan verwachten van deze paarden therapie. De ervaringen van mensen die paardencoaching bij ons hebben meegemaakt spreken boekdelen: kijk maar even.
De therapie activiteiten in deze paardencoaching gebeuren allemaal op de grond, ervaring met paarden is niet nodig. 

De eerlijke en directe reacties van de therapie paarden in de paardentherapie en de therapie gesprekken hierover leveren je waardevolle inzichten op die je nog lang zullen bijblijven. Niet alleen krijg je belangrijke inzichten door de paardencoaching, je vindt ook praktisch toepasbare oplossingen voor de uitdagingen waar je mee worstelt. Ook daar kan je weer mee gaan experimenteren in de psychotherapie met paarden, onze therapiepaarden geven je ook dan weer hun niet veroordelende maar eerlijke feedback..

Paarden spiegelen wat je doet, deze feedback is to the point en helpt je op een spectaculaire manier verder. Met paarden werken is confronterend op een constructieve manier.

Paardencoaching is een innerlijk avontuur. Angsten en onzekerheden overwinnen, nieuwe vaardigheden aanleren, grenzen respecteren, zelfvertrouwen, dat allemaal en nog veel meer leer je in onze paarden therapie. 

Therapie met paarden helpt je een antwoord te vinden op je vragen. Met de hulp van de coachingpaarden en een ervaren psychotherapeut ontdek je andere manieren van omgaan met jezelf en een nieuwe manier van in het leven staan die beter bij jou past. Paarden spiegelen en begeleiden je bij elke stap. 


Waarom paarden?

Paardentherapie.jpg

Welke eigenschappen maken paarden zo’n boeiende coaching partners:

 • therapie paarden zijn sociale wezens, interacties en relaties zijn voor hen letterlijk van levensbelang. Ze zijn zeer gevoelig voor non-verbale communicatie en zullen op het meest subtiele signaal reageren, in het hier en nu.

 • Paarden spiegelen en hun reacties tijdens de paarden therapie verschaffen ons, mensen, informatie, feedback over onze manieren van reageren en in het leven staan.

 • Paarden raken je op een diep niveau. Ze praten met je hart en je buik, zonder woorden. Ze raken je ziel.

 • Coaching paarden stellen deze reacties intuïtief, zij reageren vanuit een “buikgevoel”. De vaardigheid om intuïtie te vertrouwen, te luisteren naar het “buikgevoel” heeft aan respect gewonnen. Meer en meer neurologische studies tonen immers aan dat de vaardigheid betekenis te geven aan informatie vanuit emotie of intuïtie leidt tot het nemen van goede en gegronde beslissingen. De therapie paarden hebben ons op dit vlak heel wat te leren.

 • Deze therapie dieren zijn groot en krachtig. De coaching paarden trekken automatisch de aandacht. Door hun grootte en kracht kunnen deze therapie dieren behoorlijk imponeren , en vormen op die manier een natuurlijke gelegenheid om angst te overwinnen.

Om kennis te maken met ons team van therapie paarden: klik hier

Activiteiten met de paarden in paardencoaching vormen een prachtige metafoor voor andere uitdagende of intimiderende situaties in het “echte” leven. Deze viervoeters met hun gevoelige ziel zijn fantastische gidsen op uw weg naar vrijheid, voldoening, evenwicht en succes.

Wil je nog meer weten over de voordelen van coachen met paarden? Lees dan hier verder.

Interesse in paardentherapie?

Vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek, dan zoeken we samen uit hoe paarden therapie van jou een gelukkig mens kan maken.