Dr. Annemieken Van Reepingen: Arts en psychologe met een visie 

” Ik heb twee passies: paarden en mensen. De combinatie van beide levert een krachtige mix die mijn leven heeft veranderd. Ik wil de wereld laten meegenieten van deze bron van wijsheid via mijn coaching. Mijn missie is: zoveel mogelijk mensen en organisaties inspireren met de hulp van mijn viervoetige medecoachen, authentiek te zijn, om zo samen van deze wereld een plaats vol harmonie, vrijheid en respect te maken.”

 Annemieken  studeerde in 1988 af als master in de klinische psychologie aan de universiteit van Leuven. In 1996 studeerde ze af als huisarts aan dezelfde universiteit. Ze volgde diverse opleidingen in het werken en coachen met paarden. 

 Zij werkte in diverse settings binnen de gezondheidszorg en beschikt over ruim 25 jaar ervaring op vlak van coaching, therapie en geneeskunde.

 Ze heeft een bijzondere expertise in leiderschap coaching en preventie en behandeling van burnout. Met haar frisse kijk en out of the box denken brengt ze vaak via paardencoaching een totaal nieuw en inspirerend perspectief.

 Sinds 1996 is ze werkzaam als huisarts en therapeut in een eigen praktijk. In 2009 stichtte ze KIVIK.

Zij is een gecertificeerd Equine Assisted Coach, getraind in de epona benadering. In de V.S. volgde zij de equine assisted coaching training bij Lisa Murell, een gecertificieerd coach, stichter van Equine Alchemy en medestichter van Meta System Consulting Group. Deze coaching opleiding is wereldwijd uniek omdat coaching, beantwoordend aan de ICF (International Coaching Federation) criteria en de wereldwijd erkende Epona benadering gecombineerd worden. De Epona benadering werd ontwikkeld door Linda Kohanov. 

Door Greg Kersten, één van de grondleggers van equine assisted psychotherapy and learning, werd ze gecertifieerd voor business coaching. Zij is gecertificeerd Mental health specialist bij EAGALA (equine assisted growth and learning association) en als enige in België erkend trainer bij EAHAE (European association for horse assisted learning). Zij volgde de Horse Dream Partner opleiding in Duitsland bij Gerard Krebbs, een gerenommeerde opleiding in Europa voor business coaching met paarden, wat haar tot een gespecialiseerd coach en expert maakt op dit terrein.

Zij is bovendien Terra Natura Docent, waar ze haar bijzondere, diepgaande en natuurlijke manier van omgaan met paarden verder verfijnde.

 Annemieken ontwikkelde een eigen en unieke manier van coaching met paarden vanuit al deze verschillende benaderingen. Zij en haar familie verwelkomen u heel graag samen met hun 5 paarden, hond en 3 poezen.

professionele paardencoach