Teambuildings bieden een belangrijke meerwaarde voor de productiviteit en motivatie van werknemers. In de gezondheidszorg worden mensen dagelijks geconfronteerd met emotioneel zwaar belastende omstandigheden, wat een enorme druk kan leggen hun schouders. Een goed werkend team, dat elke individuele werknemer maximaal kan ondersteunen, is hier dan ook een absolute noodzaak - meer zelfs dan waar ook. Daarom organiseren we binnen het HEALing Coach Project ook specifieke teambuildings activiteiten met paarden, voor bedrijven die actief zijn in de zorgsector. Deze teams functioneren binnen een speciale context, en binnen structuren eigen aan de gezondheidszorg. Als arts kent Dr. Annemieken van Reepingen deze structuren van binnen uit.

Teambuilding voor organisaties in de gezondheidszorg

Een originele teambuilding met paarden leidt tot een perfect functionerend team. Teambuildings wekken namelijk de nodige motivatie op om jouw teams draaiende te houden en zorgen voor een efficiënte werking van je gezondheidsinstelling én een betere patiëntenzorg. Daarom ontwikkelde Kivik specifieke teambuildings activiteiten die jouw werknemers zullen inspireren, motiveren en ondersteunen. Tijdens deze teambuilding worden zij in interactie geplaatst met onze uiterst sensitieve coachen: de paarden. De coachingpaarden figureren in oefeningen waarbij we parallellen kunnen trekken naar de dagelijkse werksituatie. Personal coach Dr.Annemieken Van Reepingen, arts en psychologe, helpt om deze parallellen te vertalen en de deelnemers te coachen.

Te verwachten resultaten van onze teambuilding

Het doel van deze teambuilding is om via paardencoaching een betere samenwerking te realiseren, wat zorgt voor een verhoogde efficiëntie. Door middel van een teambuilding met paarden trachten we de communicatieve vaardigheden van werknemers te verbeteren, zowel binnen het team als naar patiënten toe en tussen diensten onderling. De teambuildings verhogen tevens de emotionele intelligentie van de deelnemers, waardoor ze een betere zelfkennis verwerven en ook anderen beter kunnen inschatten; meer empathie ontwikkelen. Zo leren ze om hun eigen grenzen te respecteren en burn-outs te voorkomen. Ten slotte willen we via onze teambuildings jouw werknemers nieuwe inzichten geven, oude patronen in vraag doen stellen en hun motivatie aanwakkeren. We willen een verhoogd engagement creëren naar de instelling, het team en de patiënten toe via doelgerichte teambuildings met paarden.

Teambuilding met paardencoaching

Waarom we paardencoaching gebruiken in onze teambuildings? Omdat paarden sociale wezens zijn voor wie relaties en interacties een énorm belang hebben. Ze zijn heel gevoelig voor non-verbale communicatie en zullen op het meest subtiele signaal reageren. Uit deze reacties leren we meer over onszelf en over hoe we ons gedragen tegenover anderen. Onze teambuildings vormen dan ook een belangrijke bron van informatie ter ondersteuning van teams in de zorgsector. Ben je op zoek naar een originele teambuilding voor je organisatie en wens je meer informatie over de teambuildings van Kivik? Geef ons dan een seintje op 0496/108.330 of via annemieken@kivik.eu.