Paardencoaching: HEALing Coach Project

Kivik lanceert het HEALing Coach Project. Dit project staat voor Health by Equine Assisted Learning en wil via paardencoaching de gezondheidszorg ondersteunen in al zijn facetten. Het doel is om concrete diensten aan te bieden die de samenwerking tussen de zorgverleners ondersteunen en optimaliseren, die de communicatie tussen zorgverleners en patiënten bevorderen én die ook de psychische draagkracht van zowel hulpverleners als patiënten verbeteren. In wat volgt vertellen we meer over dit project en over paardencoaching in het algemeen.

Paardencoaching op maat

Om de gezondheidszorg te verbeteren en ook de gezondheid van alle betrokken partners te optimaliseren, willen we gebruik maken van paardencoaching. Daarom hebben we voor elke doelgroep aparte programma’s uitgewerkt. De workshop Healthy Leaderskadert rond leiderschap. Mensen die geen geboren leiders zijn kunnen hier via paardencoaching een persoonlijk en professioneel leiderschap ontwikkelen. Daarnaast zijn er ook de Healthy Team-teambuildings waar werknemers in interactie geplaatst worden met onze viervoetige coachen: de paarden. Deze figureren in oefeningen waarbij we parallellen kunnen trekken naar de dagelijkse werksituatie. Ook is er een specifieke workshop voor artsen. Door middel van paardencoaching willen we hen opnieuw verbinden met hun doel, visie en intuïtie, om zo een betere zelfzorg en zorg voor hun patiënten te bekomen. Klik zeker even door naar de specifieke pagina’s om meer te ontdekken over elk van deze programma’s!

 Wat is paardencoaching juist?

Het principe van paardencoaching is heel simpel: je gaat mensen coachen met behulp van paarden. Maar waarom gaan we nu juist paardencoaching toepassen?

Paarden zijn groot en imposant, waardoor ze een natuurlijke gelegenheid vormen om angsten te overwinnen. Bovendien houdt gerichte paardencoaching ons als het ware een spiegel voor, omdat paarden het gedrag en de innerlijke toestand spiegelen van degene waarmee ze in contact komen. Ze reageren niet op rationele processen, maar wel op iemands uitstraling. Met behulp van een paardencoach kom je zo tot cruciale inzichten over jezelf. Om assertiever te worden, om angsten te overwinnen, om je sociale vaardigheden aan te scherpen, en ga zo maar door: paardencoaching helpt je op jouw weg om gelukkig te worden, om vrij in het leven te staan zoals jij dat wilt.

De zorgsector verbeteren via paardencoaching

Het doel van het HEALing Coach Project is dus vooral om alle partners binnen de gezondheidszorg te empoweren - zowel de zorgverleners als de zorginstituten als de patiënten. We willen de hulpverleners programma’s aanbieden om hun draagkracht en communicatie te verbeteren. We willen de patiënten zelf engageren als een betrouwbare partner in het hele proces van zorgverlening. En om dit alles te bereiken vertrouwen we op paardencoaching. Wil je hier graag meer over ontdekken? Contacteer Kivik dan via het contactformulier op deze website.