EAHAE accredited Program

Dit is een intensief en uniek training en coaching programma. Het werd ontworpen om u hoog kwalitatieve paardencoaching vaardigheden bij te brengen. Gedurende een jaar werken we intensief samen om van jou een expert in paardencoaching te maken!

Op het einde van dit coaching programma zul je in staat zijn ervaringsgericht coachen met paarden, de ICF kerncompetenties en systemisch coachen te integreren in je coaching praktijk. Hierna ben je een volwaardig Horse Assisted Coach.

 Ben je…. .

 • Op zoek naar een manier om voor jezelf het leven en werk te creëren dat je altijd al hebt gewild door je liefde voor paarden en coaching te combineren?

 • Wil je blijvende verandering faciliteren bij je huidige en toekomstige coaching cliënten? 

 • Bereid een krachtige persoonlijke transformatie te ondergaan?

 • Geëngageerd om de wijsheid van het paard in te zetten voor een hoger doel via paardencoaching? 

Dan is deze paardencoaching opleiding iets voor jou.

Ze is bedoeld voor:

 • ervaren en beginnende coachen

 • consultanten , therapeuten, leiders, managers en HR professionelen

 • mensen met of zonder ervaring in paardencoaching

 • mensen met of zonder paarden

 Dit is het enige paardencoaching training programma ter wereld dat het volgende combineert:

1.  Systemisch coaching model

2.  ICF, International Coaching Federation, kern competenties en ethiek, de platina standaard voor coaching in het algemeen

3.  De Epona benadering van Linda Kohanov

4.  EAGALA benadering

5.  Horse Dream (EAHAE) coaching methodiek. Kivik is de Horse Dream Partner in België, deze opleiding bevat het Horse Dream License        programma, en maakt van jou ook een erkend Horse Dream License Partner.

6.  Een diepgaande persoonlijke coaching reis op weg naar zelfexploratie en transformationeel leren

7. Energetisch communicatief horsemanship


paardencoaching_Kivik_085.jpg

Deze opleiding is uniek:

1. Het gaat om een intensief en diepgaand persoonlijk coaching traject. Het aantal deelnemers is beperkt tot 5 mensen. Jouw persoonlijke blind spots en persoonlijke ontwikkeling als coach staat centraal. Met andere woorden: dit is niet alleen een opleiding maar tevens een intensief persoonlijk coaching traject.

2. De opleiding is ervaringsgericht en praktisch. Elke oefening die je ooit zal aanbieden aan je cliënten ervaar je zelf, en analyseren we op verschillende niveau's: voor jou persoonlijk, voor de andere deelnemers en voor jou als coach. Ook darom is het aantal deelnemers beperkt.

3. Je wordt opgeleid in coaching op zich, én in het coaching met paarden in het bijzonder. Dus niet alleen leer je hoe goed te coachen, met ICF principes, gedragscognitieve en systemische principes als belangrijke achtergronden. Daarnaast leer je ook de taal van de paarden te spreken en te begrijpen, en hoe hen echt een stem te geven in het coachingproces.

4. Annemieken Van Reepingen heeft een unieke achtergrond. Als je naar haar biografie kijkt, dan weet je wat we bedoelen. Zij is zelf opgeleid in verschillende benaderingen van het coachen met paarden. Dat gecombineerd met haar meer dan 30j ervaring als therapeut en coach bovenop het feit dat ze arts is, maakt haar tot een unieke trainer.

5. Je krijgt een uitgebreide en verzorgde syllabus, een uniek naslagwerk, met achtergrondmateriaal en praktische informatie waar je lang kan uit putten.

De coaching opleiding bestaat uit:

 • 4x 4 dagen experiënteel paardencoaching  werk. Hier krijg je de kans je eigen authenticiteit te ervaren doorheen het coachen met paarden. Je dringt door tot de kern van jezelf en je praktijk als coach. Je verbindt dit alles aan de ICF coaching vaardigheden en het multi level systeem denken. Je steunt elkaar, je oefent paardencoaching met elkaar en de paarden. Je speelt, je ontvangt en viert het opbloeien van je eigen Authentieke Horse Assisted Coaching Zelf.

 •  virtueel klaswerk. Hierin worden de ICF kern coaching competenties en het systemisch coaching model overlopen, evenals theoretische aspecten van het paardencoaching model. Hierin coach je elkaar, om je vaardigheden te oefenen, je ondersteunt elkaar en bouwt relaties op die je zullen dragen doorheen je reis als paardencoach. Er wordt een Master Mind groep opgebouwd!

 • individuele coaching sessies, om je een privé ruimte te geven om je eigen persoonlijk proces te ondersteunen en je te helpen hierin voorwaarts te gaan.

 • supervisies op peer to peer paardencoaching sessies, waarin je privé feedback krijgt over jouw coaching

 • stages, bijwonen van en assiteren in de paardencoaching worskhops en paardencoaching voor bedrijven die door Kivik worden gegeven

paardencoaching pauze.JPG

De opleiding wordt opgedeeld in 4 coaching modules, waarvoor je je apart kan inschrijven of die je als een geheel kan volgen.

 COACHING MODULE 1: het coaching fundament leggen

COACHING MODULE 2: de coaching relatie creëren/ ware en effectieve communicatie

COACHING MODULE 3: ware en effectieve communicatie/ faciliteren van het leren en van resultaten/horsemanship

COACHING MODULE 4: fine tunen van coaching vaardigheden/horsemanship /soul marketing

 Elke coaching module bestaat uit 1 sessie virtueel klaswerk, en 4 dagen paardencoaching, te Erpe-Mere, België.

 Data:

Coaching module 1:22/04/2019 - 25/04/2019

Coaching module 2:17/06/2019 - 20/06/2019

Coaching module 3:16/09/2019 - 19/09/2019

Coaching module 4: 25/11/2019 - 28/11/2019

Tussenin vinden de virtuele klassen en andere tussentijdse coaching activiteiten plaats.

Dit is geen "You can pay, you can play" coaching opleiding. We bekijken eerst samen of je een geschikte kandidaat bent voor deze opleiding, of deze paardencoaching opleiding wel bij jou past. We willen immers een groep van trainees die elkaar 100% kunnen inspireren en stimuleren. 

De selectieprocedure verloopt als volgt:

 1. eerst vul je een vragenlijst in, die niet alleen ons in staat stelt een beeld te krijgen over jou maar zeer interessant is om duidelijkheid te scheppen voor jezelf ook.

 2. dan vindt een selectiegesprek plaats waarin we diepgaander bekijken of deze paardencoaching opleiding iets voor jou is

 3. je volgt minimum 2 dagen workshop bij Kivik, om een beeld te krijgen over hoe we werken, en ter voorbereiding, op persoonlijk vlak van je opleiding. De investering daarvoor is gelijk aan de prijs van de betreffende worskhop.

Wacht niet te lang, vraag je vragenlijst hier al aan, of contacteer ons als je nog vragen hebt via e mail: annemieken@kivik.eu  

Wie zijn kandidatuur stelt voor  31januari 2019 én geselecteerd wordt om deel te nemen aan de opleiding, krijgt het boek "JOUW PAARDENKRACHT" cadeau.

Prijs: 12 500 €

Tussenkomst van de KMO portefeuille is mogelijk.

Al onze prijzen zijn exclusief BTW.

We beperken het aantal deelnemers tot deze paardencoaching opleiding tot 5. Vol is vol, dus aarzel niet als je er bij wil zijn.