Vind jij het ook zo moeilijk om nee te zeggen?
Heb je soms het gevoel geleefd te worden?

Dan is assertiviteitstraining wat  je nodig hebt. Assertiviteit is de kunst om voor jezelf op te komen in respect voor anderen. Paardencoaching is de ideale methodiek om dit te leren omdat coachingpaarden, sociale kuddegenoten als ze zijn, meesters zijn in assertiviteit en je tijdens de coaching uitnodigen dat ook te zijn.

Als je je burnout of andere problemen wil oplossen, als je weer gelukkig wil worden na al wat je hebt meegemaakt, dan zal je moeten leren jezelf te zijn en trouw aan jezelf te leven. Dan kom je onvermijdelijk in omstandigheden terecht waarin je assertiviteit zal moeten aanwenden. Assertiviteitstraining geeft je de tools om vrij en gelukkig te zijn.

Sociale en professionele reïntegratie na burn-out, depressie, trauma vraagt assertiviteit en groeiend zelfvertrouwen.

Voor onze coachingpaarden is assertiviteit een vanzelfsprekendheid. Hebben ze honger, dan grazen ze, ook als dat betekent dat een ander paard plaats moet maken. Hebben ze ruimte nodig, dan vragen ze de andere paarden opzij te gaan, etc…  Ze zullen ook jou in onze assertiviteitstraining uitnodigen assertief te zijn. Tot je zover bent, nemen zij het van je over tijdens de coaching interacties en word je geleid.

 

131005BURKivik275 (Kopie).jpg

Drie stappen in assertiviteitstraining:

  1. Je bewust zijn van wat je zelf wil.

  2. Dat duidelijk en respectvol communiceren naar anderen toe.

  3. Indien nodig die communicatie herhalen en kracht bij zetten.

 

Assertiviteitstraining praktisch

Mastering Well-Being is het coaching programma dat jou assertiever maakt, je uit je burn-out of depressie haalt, dat jou zal helpen een gelukkig mens te worden na alles wat je hebt meegemaakt en nog meemaakt. Assertiviteitstraining komt hier uitgebreid aan bod. Vanuit verschillende contexten en noden coachen we assertieve vaardigheden en krijg je een verscheidenheid aan manieren aangereikt om assertiviteit te beoefenen.

Vanzelfsprekend is assertiviteit een belangrijk aspect van leiderschap. Als ik het over leidershap heb dan spreek ik zowel over innerlijk leiderschap, leider zijn van je eigen leven, als leiderschap naar anderen toe. Assertiviteitstraining is een inherent onderdeel van al onze leiderschapstrainingen.

Om meer over al deze mogelijkheden in paardencoaching en assertiviteitstraining te weten te komen, om samen te bekijken welke weg voor jou de meest gepast is: