Leiderschap begint bij jou

Het eerste deel van ons boek ‘Komt een paard in de boardroom’ gaat over connectie met jezelf. Dat is één van de elementen van onze leiderschapsformule. Zonder dit element is leiderschap onmogelijk, het is de basis van alles. Of het nu gaat over leiderschap in je eigen leven of het leiden van anderen, alles begint met contact met jezelf. Op ons vorige taster seminarie stelde één van de deelnemers de vraag ’Maar wat is dat dan? Connectie met mezelf? Ik hoor daar veel over spreken maar wat houd dat dan precies in? ‘

Leiderschap


Een goede vraag, waar we in ons boek uitgebreid op in gaan en een antwoord op geven. Een vraag waar je in interactie met onze paarden een gepersonaliseerd antwoord op krijgt. Zij geven je feedback over die connectie, en de eventuele hiaten die er nog zijn. Ik hoor je al vragen: hoe gaat dat dan? Hoe dat in zijn werk gaat laten we je graag proeven op onze eerstvolgende taster . Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar, dus als je snel bent kan je nog meedoen. Vanzelfsprekend corona proef. Meer info en inschrijven kan hier. 

foto demo seminarie.JPG


Om je alvast op weg te helpen, een eerste stap te zetten in dat contact met jezelf, met je eigen innerlijke leider bied ik je graag deze oefening aan. Het is een manier om een beeld te krijgen over de leider die je bent, er contact mee te maken. 

Meer dan 80% van de bevolking wordt gemotiveerd door visuele aanwijzingen. Daarom is visualisatie een uitstekende manier om je leider in en voor jezelf te concretiseren. Het biedt je een structuur om gemakkelijk toegang te krijgen tot je interne leider.

Het gaat als volgt:  Sluit je ogen. Zit comfortabel met je voeten stevig op de grond. Leg een hand op je hart en de andere op je buik. Adem enkele keren rustig in en uit. Herinner je een moment waarin je je een leider voelde, een moment waarop je op je hoogtepunt was. Vertoef in dat moment in al zijn glorie, beleef het opnieuw.


Vraag jezelf:

Waar ben jij? Wie is er om je heen? Wat ben je aan het doen?

Wat voel je? Welke kleuren zie je?

Wees op deze plek. Geniet.

Welke berichten krijg je?

Wat is het cadeau?

Als je jezelf op een metaforische manier zou moeten omschrijven (symbool, dier, fantasiefiguur…), wat zou dat dan zijn? Wees creatief en merk op wat er naar boven komt.  


Als je een symbool of metafoor hebt gevonden voor jouw leiderschap, zoek er dan een afbeelding van of maak een tekening en zet de afbeelding of tekening ergens waar je ze vaak ziet, het zou je screensaver kunnen zijn, de achtergrondafbeelding van je smartphone, een prent aan de muur van je bureau, …

Veel succes met deze oefening! Als je je leiderschap verder wil ontwikkelen, contacteer ons, dan kunnen we samen kijken wat voor jou de beste manier zou zijn om dat te doen.

Annemieken Van Reepingen