Komt een paard in de boardroom!

Leiderschap

Bllj, dankbaar en apetrots zijn we: na 2,5 jaar schrijven, lezen, schrappen, herwerken en nog eens herwerken, ligt ons boek er. Wij, Annemieken Van Reepingen en Nadja Talpaert schreven samen het boek: ‘Komt een paard in de boardroom’ - Wat paarden kunnen vertellen over leiderschap’.

Meer dan een decade ervaring in het werken met paarden rond leiderschap, heeft ons geleerd dat paarden veel te vertellen hebben over leiderschap, heel veel. Paarden zijn experts in samenwerken en leiderschap. Ze overleven al miljoenen jaren langer dan wij op een succesvolle manier in teams.

Toen Nadja in 2018, terwijl ze de opleiding volgde bij Annemieken ‘Coaching skills through Horse Wisdom’ , het verlangen uitte een boek te schrijven rond dit thema, kriebelde het onmiddellijk bij Annemieken. De fundering was gelegd voor dit gezamenlijk project. Net zoals paarden in kuddes leven omdat ze samen sterker staan, hebben ook wij ervaren dat we complementair zijn en samen nog krachtiger. We werkten 2,5 jaar samen aan dit boek, en onze samenwerking liep als een trein: met heel veel waardering en respect voor elkaars werk, er tegelijkertijd niet voor terugschrikkend elkaar feedback te geven, aan te passen, te schrappen  of te herschrijven waar nodig. We waren er voor elkaar, elkaar steunend waar nodig, samen successen vierend onderweg. Het eindresultaat is het absolute bewijs dat 1+1 niet zomaar 2 is maar veel meer dan de som van de delen. We hebben elkaar versterkt, en de boodschap van de paarden helder en krachtig kunnen neerzetten op een manier die onmogelijk zou zijn geweest als we dit elk apart hadden gedaan. In dit boek zijn de paarden zelf aan het woord: zij delen hun bijzonder krachtige formule om als leider te floreren en te groeien, zowel in je persoonlijke als je professionele leven. Aan de hand van anekdotes en voorbeelden van leiders uit alle sectoren vertellen de paarden hoe zij het leiderschap van mensen ervaren.

Het boek bestellen kan hier

Dr. Annemieken Van Reepingen heeft ruim dertig jaar ervaring in life coaching, therapie, burn-out, leiderschap coaching en geneeskunde. In 2009 stichtte ze het paardencoachingcentrum KIVIK. Ze vertegenwoordigt het internationaal coachingbedrijf Horse Dream in België, en is de Belgische vertegenwoordiger binnen de Association for Horse Assisted Education International (EAHAE).

Nadja Talpaert is Master Certified Coach (MCC) en Certified Transformational Presence Coach (CTPC) met ruim twintig jaar ervaring in executive leadership coaching. Begin 2012 richtte ze Notice the Difference! op, dat zich specifiek richt op leiderschapsontwikkeling, en ze specialiseerde zich in horse-assisted coaching en systemische paardencoaching. 

Het boek bestellen kan hier

Onze samenwerking stopt niet met dit boek, we hebben een aantal programma’s ontwikkeld die je de kans geven zelf feedback van de paarden te krijgen, en je leiderschap verder te ontwikkelen via paardencoaching.

Voor meer informatie over onze leiderschapsprogramma’s of een persoonlijke paardencoaching, klik hier.