Preventie en genezing van Burn-out door coaching met paarden

Belang van burn-out

In 2013 bevindt 9,6% van de Vlaamse werknemers zich in een acuut problematische situatie op het vlak van psychische vermoeidheid, de voorloper van burn-out.

Burn-out betekent geen goed nieuws voor jou als ondernemer. Als een werknemer uitvalt ten gevolge van burn-out dan kijk je aan tegen een lange termijn van arbeidsongeschiktheid en kost het je een hoop geld. Vaak is het bovendien een goede kracht die door burn out uitvalt, die niet zo makkelijk te vervangen is : het zijn juist de mensen met het grootste verantwoordelijkheidsgevoel, die vaak heel veel werk op zich nemen en erg gemotiveerd zijn, hun werk ook heel goed doen en willen doen, die met burn-out te maken krijgen, de high performers met andere woorden. Net het soort werknemer dat je graag wil en zeker niet graag ziet uitvallen.

Voorkomen is beter dan genezen dus, en dat kan met ons coaching programma MASTERING WELL-BEING.

Paardencoaching tegen Burnout JPG

Hoe burn-out voorkomen?

Misschien stel je je vragen: hebben wij als onderneming hier iets mee te maken? Is er iets in ons bedrijf of in onze manier van werken dat burn-out in de hand zou kunnen werken? Of beter nog: wat kunnen wij als onderneming doen om burn-out bij onze werknemers te voorkomen? Of ligt burn-out en het risico daarop volledig aan de persoon zelf en zijn privé omstandigheden? Het antwoord bij burn-out is niet: of/of maar en/en.

Daarom hebben wij voor u het paardencoaching programma Mastering Well-Being ontwikkeld dat burn-out voorkomt en geneest. Dit coaching programma met paarden werkt zowel op het persoonlijke niveau in als op niveau van het bedrijf. Op niveau van het bedrijf zijn. ownership en de juiste man of vrouw op de juiste plaats sleutelbegrippen.

Paardencoaching is de snelste en meest efficiënte manier om burn-out aan te pakken en te voorkomen. Paardencoaching is de enige methodiek die u zo diepgaand op zo’n korte termijn resultaten zal opleveren op het terrein van burn-out preventie en genezing. We helpen u de risicopersonen voor burn-out op te sporen, en bieden een training aan die de weerstand en veerkracht van uw medewerkers vergroot, zodat zij hoog performant blijven voor uw bedrijf. Het zijn en blijven geëngageerde en gemotiveerde werknemers die hun talenten ten volle kunnen inzetten voor de onderneming. Verder bieden we uw leidinggevenden de tools om burn out efficiënt aan te pakken en al doende hun leiderschap verder te ontwikkelen.  

Waarom paardencoaching tegen burn-out?

In de interacties met de paarden tijdens het paardencoaching worden patronen duidelijk waar mensen zich niet altijd bewust van zijn. Patronen die een belangrijke rol spelen in het tot stand komen en onderhouden van burn-out. Enkel de methodiek van paardencoaching is in staat op zo’n korte tijd dergelijke subbewuste doch bepalende patronen naar boven te brengen. Bij traditionele coaching en training blijven dergelijke patronen verborgen, zodat men niet tot de kern van het probleem doordringt en er dus ook geen echte oplossing komt.
 Jouw manieren van in de wereld staan en functioneren worden door de eerlijke en directe feedback van de coaching paarden levensgroot voor jou gezet, er valt niet meer naast te kijken. Wil je met het coaching paard resultaten boeken, dan zal je aan die patronen iets moeten veranderen. De transfer naar het dagelijks leven en werk is vlug gemaakt vanuit deze transformerende coaching ervaringen.

De burn-out wet

U als organisatie krijgt meerdere maatregelen opgelegd om burn out te voorkomen en signalen bij medewerkers op te merken, van overheidswege, in de burn-out wet.

De zoveelste regel en inmenging van de regering waar u niet zit op te wachten? Begrijpelijk. Met ons paardencoaching programma MASTERING WELL-BEING bieden we u de mogelijkheid hier iets constructiefs mee te doen. Niet alleen zal u burn-out voorkomen, u zal een team van mensen krijgen die met nog meer plezier en inzet hun werk doen.

 Meer inlichtingen over het paardencoaching programma MASTERING WELL-BEING vindt u hier

Wil je meerinformatie over wat we uw ondernemng te beiden hebben in het voorkomen en annpakken van burnout, aarzel niet ons te contacteren: 0496/108330, annemieken@kivik.eu of stel uw vraag hier